Racuchy najlepiej smakują na gorąco, ponieważ banan pod wpływem wysokiej temperatury rozpuszcza się tworząc pyszną masę. Z podanych proporcji wychodzi około 15-16 racuchów, w zależności od ilości nakładanego ciasta.
Drożdżowe racuchy z bananami
Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 jajko
40g drożdży
1 łyżka oleju
cukier wanilinowy
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżeczki cukru
2 duże banany
Wykonanie:
- składniki dokładnie wymieszać, drożdże rozkruszyć i zmieszać z resztą składników, powstałe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany
- banany pokroić w dość grube plasterki, wymieszać z ciastem
- smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, nakładając łyżką ciasto tak, by w każdym placku było kilka kawałków banana
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli masz pytania odnośnie przepisu, zadaj je w komentarzu,
a jeśli skorzystałaś/eś z przepisu, podziel się swoją opinią :)
Ze względu na dużą ilość spamu, komentarze są moderowane, tak więc mogą pojawiać się na stronie z opóźnieniem.