Z poniższego przepisu można upiec 9 sztuk.
Muffiny cynamonowe
Składniki:
250g mąki pszennej
120g cukru pudru
1 jajko
200ml mleka
75g rozpuszczonego masła
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
- produkty na muffiny powinny być w temperaturze pokojowej
- wszystkie składniki dokładnie zmiksować, łącznie z ostudzonym masłem
- ciasto nakładać łyżeczką do papilotek, wypełniając 2/3 foremki
- piec w 180-190 stopniach przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka
Ja też przepadam za cynamonem :) Twoje muffinki bardzo by mi smakowały :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNiezwykle prosty przepis z produktów, które zazwyczaj są w domu. Z podwójnej porcji wyszły mi 24 muffinki. Użyłam foremek silikonowych w kształcie serduszek. Muffinki pięknie wyrosły, nie rozlały się na boki. I oczywiście są pyszne!
OdpowiedzUsuńPrzepis zupełnie nie udany �� Ciasto było gumowate, a babeczki nie wyrosły
OdpowiedzUsuńJesteś pewna(y), że o niczym nie zapomniałaś? Mi, choć zamiast cukru pudru dałam zwykły, wyszły idealne.
UsuńCoś mi się zdaje że mówisz nie prawdę zrobiłem je 2 razy i wyszły musiałeś źle zrobić lub kłamiesz.
UsuńPyszne babeczki :) ja zamiast masła użyłam olej, a zamiast cukru pudru cukier brązowy i wyszły znakomite :)
OdpowiedzUsuńSą bardzo pyszne i puszyste :-)
OdpowiedzUsuńZa chwile zabieram się do robienia.Mam nadzieję że nie pożałuje😀😀
OdpowiedzUsuńMogę to masło wlać ciepłe
OdpowiedzUsuńLetnie tak.
Usuń