Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x30cm.
Ciasto półkruche z porzeczkami
Ciasto półkruche z porzeczkami to klasyczny placek, na który składają się dwie warstwy ciasta oraz nadzienie owocowe. Kwaskowatość czerwonych porzeczek dobrze współgra ze słodkim smakiem ciasta.
Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x30cm.
Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 20x30cm.
Bułeczki ze śliwkami
Bułeczki ze śliwkami to słodkie drożdżówki wypełnione owocami. Przygotowuje się je z klasycznego wyrastającego ciasta drożdżowego. Najlepiej smakują tuż po upieczeniu, choć w kolejnych dniach wystarczy krótko podgrzać je w kuchence mikrofalowej, by znów były mięciutkie jak pierwszego dnia.
Z podanego przepisu można upiec 10 sztuk.
Z podanego przepisu można upiec 10 sztuk.
Tarta jogurtowa z truskawkami
Tarta jogurtowa z truskawkami to ciasto kruche wypełnione delikatną masą jogurtową i dużą ilością soczystych truskawek. Tartę można upiec w specjalnej formie lub w tortownicy o średnicy 21cm.