tag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post5387166573620333577..comments2024-02-20T19:53:11.481+01:00Comments on Smakołyki Bereniki: Ciastka z płatków owsianychSmakołyki Berenikihttp://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comBlogger84125tag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-7255868098245693922020-02-29T20:10:43.239+01:002020-02-29T20:10:43.239+01:00Przepis wypróbowany, ciastka przepychota, dziękuję...Przepis wypróbowany, ciastka przepychota, dziękujęAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18345895945360014618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-14853995141101989652019-11-24T10:41:04.150+01:002019-11-24T10:41:04.150+01:00Ja dodaję górskie, mogą być też zwykłe.Ja dodaję górskie, mogą być też zwykłe.Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-90159818341436036652019-11-23T14:15:46.296+01:002019-11-23T14:15:46.296+01:00Jakie płatki należy dodac: błyskawiczne, górskie c...Jakie płatki należy dodac: błyskawiczne, górskie czy zwykle? Czy to niema znaczenia?Nataliahttps://www.blogger.com/profile/17599791249037060343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-77993954838846181322019-10-27T13:10:38.800+01:002019-10-27T13:10:38.800+01:00Nakładam za pomocą dwóch łyżek i nic się nie klei....Nakładam za pomocą dwóch łyżek i nic się nie klei. Zsuwam z łyżki drugą łyżką na papier i ewentualnie doklepuję lekko. Szybko i bez problemu. Pozdrawiam 😊 Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05409697041405266086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-81815116983165091642017-12-02T14:05:07.643+01:002017-12-02T14:05:07.643+01:00płatki owsiane są bardzo brudne może może najpierw...płatki owsiane są bardzo brudne może może najpierw wypłukać w ciepłej wodzie?<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-66206238702058517762017-11-11T16:23:45.978+01:002017-11-11T16:23:45.978+01:00Ciastka przepyszne, smakowały domownikom, polecam ...Ciastka przepyszne, smakowały domownikom, polecam z dodatkiem rodzynek lub żurawiny☺Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-40004018579632833342017-09-15T05:49:01.484+02:002017-09-15T05:49:01.484+02:00W dniu 29 stycznia ktoś napisał o zamianie margary...W dniu 29 stycznia ktoś napisał o zamianie margaryny na olej z pestek winogron. Ja taki używam w kuchni. Chciałbym wiedzieć ile tego oleju dodać zamiast margaryny.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-86700732980484312252017-04-23T21:35:54.255+02:002017-04-23T21:35:54.255+02:00Wpisuję ciastka do swojego zeszytu kulinarnego. Po...Wpisuję ciastka do swojego zeszytu kulinarnego. Polecam. Musiałam dodać nieco więcej mąki(uprzedzałaś, że może się tak zdarzyć). Część mąki zamieniłam na pełnoziarnistą. Dodałam też trochę suszonej, pokrojonej żurawiny. Dobrze się nakłada ciasto łyżką bezpośrednio na blachę. Idealne dla dzieci do szkoły.(jeśli dotrwają do kolejnego dnia) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-22780459745579530382017-03-25T15:52:38.011+01:002017-03-25T15:52:38.011+01:00Dobre ciastka lecz nastepnym razem dodam mniej cuk...Dobre ciastka lecz nastepnym razem dodam mniej cukru (za słodkie) a wiecej łuskanego słonecznika. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-85318054036611821052017-01-29T21:30:07.503+01:002017-01-29T21:30:07.503+01:00margarynę zastępuję olejem z pestek winogron, mnia...margarynę zastępuję olejem z pestek winogron, mniam<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-42265631563515167782016-10-11T14:47:14.993+02:002016-10-11T14:47:14.993+02:00Pyszne ciasteczka. Wszystkim bardzo smakowały Pyszne ciasteczka. Wszystkim bardzo smakowały lutka40http://pasjeiuspokojenia.blox.pl/htmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-70670845814795183062016-09-21T15:50:57.559+02:002016-09-21T15:50:57.559+02:00 Upiekłam,naprawdę pyszne a już szczególnie na dru... Upiekłam,naprawdę pyszne a już szczególnie na drugi dzień !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-43650988581538894652016-09-08T16:47:14.671+02:002016-09-08T16:47:14.671+02:00Ciastka są pyszne..ale mi niestety za mocno się sp...Ciastka są pyszne..ale mi niestety za mocno się spiekły..następnym razem chyba muszę dać na 17minut i 180 stopni.ale mimo ze sa bardzo spieczone to są dobre��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-10044442535652992962016-08-02T20:38:58.692+02:002016-08-02T20:38:58.692+02:00Ciasteczka możesz przechowywać w słoju. A jeśli ch...Ciasteczka możesz przechowywać w słoju. A jeśli chodzi o czas przechowywania, to zależy on od temperatury otoczenia, ale u mnie zwykle przez 1-1,5 tyg. są ciągle smaczne.Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-38897379603578085182016-08-02T19:03:02.455+02:002016-08-02T19:03:02.455+02:00Ciasteczka wyszły pyyyyszneee .Dałam mąkę ork...Ciasteczka wyszły pyyyyszneee .Dałam mąkę orkiszowa z pełnego przemiału i 1,5 łyżki stewi w proszku .Teraz upiekę z podwójnej porcji .Czy można przechowywać w szklanym zamknietym słoju i ile czasu ??????<br /><br /> Dzięki za ciasteczka i lecę obejrzeć inne Twoje przepisy .Podrawiam serdecznie . Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04024894627607510434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-28946828048866521052016-07-17T19:15:00.949+02:002016-07-17T19:15:00.949+02:00Na pewno można dodać stewię, ale w jakich proporcj...Na pewno można dodać stewię, ale w jakich proporcjach, nie wiem, bo jej nie stosowałam. Mąka może być z pełnego przemiału.Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-30765075276693133332016-07-17T15:28:55.586+02:002016-07-17T15:28:55.586+02:00Czy można zamiast cukru dodac stewie ? I c...Czy można zamiast cukru dodac stewie ? I czy można dodać mąkę z pełnego przemiału ? Niestety ze względów zdrowotnych nie mogę cukru i mąki.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04024894627607510434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-58505033763389741622016-06-02T14:11:42.066+02:002016-06-02T14:11:42.066+02:00Bardzo Ci dziękuję za ten przepis! ciasteczka owsi...Bardzo Ci dziękuję za ten przepis! ciasteczka owsiane są zdrowe i naprawdę pyszne, już dawno chciałam je zrobić, ale nie znalazłam idealnego przepisu, pozdrawiam!Wrocław kawiarniahttp://etnocafe.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-45932379459127869982016-04-18T11:35:12.700+02:002016-04-18T11:35:12.700+02:00Nie podaję w przepisach sposobu pieczenia, poniewa...Nie podaję w przepisach sposobu pieczenia, ponieważ każdy ma inny rodzaj sprzętu i czas/temperaturę trzeba dopasować do swojego piekarnika, a te podane w przepisie są ORIENTACYJNE. <br />Jeśli chodzi o rozlewanie się masy, w przepisie jest sporo składników suchych, więc nie powinno się tak dziać. Mogą nastąpić niewielkie różnice w konsystencji masy przed pieczeniem, bo np. jajka będą większe/mniejsze, mąka mniej lub bardziej wilgotna, itp. Masa przed rozpoczęciem formowania ciastek powinna być zwarta, klejąca, jeśli taka nie jest, należy dodać nieco więcej składników suchych - najlepiej płatków owsianych. Można też masę schłodzić przed formowaniem ciastek, układać w dużych odstępach na blasze i obserwować podczas pieczenia.Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-84239970745855308062016-04-18T00:12:01.493+02:002016-04-18T00:12:01.493+02:00Rewelka, smak doskonały (nawet przed upieczeniem),...Rewelka, smak doskonały (nawet przed upieczeniem), szybciutko sie robi, nie brudzi sie miksera, ani kilku garnkow,przepis godny polecenia, jednak drazniace, ze nigdy w przepisach nikt nie podaje czy z termoobiegiem czy bez... bo niestety ale wygląd ciastek daleko odbiega od tych ze zdjęć, zrobiła się popa na całą blachę i po upieczeniu z papki wycinalam nozem coś na kształt ciasteczek, do drugiej partii (bo podane proporcje starczyly na dwie blachy) postanowiłam dac 1/5 maki i jeszcze szklanke platkow! Ciasto bylo twardsze i bardzo scisle jednak w trakcie pieczenia znowu popa ...już nawet nie dogniatalam, zrobiłam duże kule i tak wstawiłam do mega nagrzanego już piekarnika, bo po 1 partii ciastek nie wylaczalam... i nie wiem skad ten efekt popy, co zrobić żeby wyszły tak piękne jak kupne i nie "rozlewaly sie" w trakcie pieczenia? metoda prob i bledow pewno do tego dojde z czasem ale jak tu uraczyc rodzine takim brzydactwem nim to ogarne ? ... mimo wszystko smak jest perfekt, wykonanie banalne, a ciastek wychodzi akurat na raz dla trzy-cztero osobowej gromadki (żeby się konkretnie objesc, a nie tam zjeść jedno ciasteczko:-D) bardzo dziękuję za ten przepis jestem zachwycona smakiem i prostota, oraz oczywiście czasem przygotowania ;-))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-44609822585136941662016-04-14T18:16:18.383+02:002016-04-14T18:16:18.383+02:00Dziękuję za bardzo miły komentarz, pozdrawiam :)Dziękuję za bardzo miły komentarz, pozdrawiam :)Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-1043839364680071952016-04-14T18:10:54.437+02:002016-04-14T18:10:54.437+02:00Ciasteczka są pyszne,za pierwszym razem nie miałam...Ciasteczka są pyszne,za pierwszym razem nie miałam słonecznika,dałam więc orzechy i trochę cynamonu-były pyszne,za drugim zrobiłam tylko ze słonecznikiem i również były pyszne,to po prostu bardzo dobry przepis i chętnie wypróbuję inne Pani przepisy.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-49863385931202933112016-03-16T15:19:41.026+01:002016-03-16T15:19:41.026+01:00Czas pieczenia jest uzależniony od rodzaju piekarn...Czas pieczenia jest uzależniony od rodzaju piekarnika, więc trzeba go dostosować do posiadanego sprzętu. Jeśli chodzi o dodatek miodu, zmieni się wtedy konsystencja ciasta i może być problem z formowaniem ciasteczek, chyba że dodatkowo zwiększy się ilość mąki lub płatków. Pozdrawiam :)Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-46290269393426088612016-03-16T15:16:27.574+01:002016-03-16T15:16:27.574+01:00Super! Piekłam je jednak tylko 17 minut, a i tak w...Super! Piekłam je jednak tylko 17 minut, a i tak wyszły bardzo przypieczone, może to być przez brązowy cukier, który dodalam zamiast białego? W przyszłości mogę dodać miód?<br />Tak czy inaczej ciasteczka fajne, szczerze polecam☺Unknown665https://www.blogger.com/profile/00954973117945028454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-59728431684635998.post-70032822575980946862016-02-26T13:03:14.394+01:002016-02-26T13:03:14.394+01:00Dziękuję za miłe słowa, to ten rodzaj ciastek, do ...Dziękuję za miłe słowa, to ten rodzaj ciastek, do których można dodać ulubione dodatki, za każdym razem inne, i zawsze będą smakować wybornie ;)Smakołyki Berenikihttps://www.blogger.com/profile/01045414832776591272noreply@blogger.com